Contact

GLS De Oester

Kerkplein 1
1755 Oetingen
Tel. 054 56 60 23

directie.oesteroetingen@gooik.be

Les Gorges du Tarn

Het 'Parc National de Cévennes' (in het zuiden van Frankrijk) is één van de grote Franse nationale parken. Het is het enige bewoonde beschermde natuurgebied van Frankrijk. Met een gemiddelde hoogte van 1200 m is het een echt hoogplateau te noemen.
Het gebied van de 'Gorges du Tarn' behoort tot het – eveneens beschermde – randgebied van het park.
Aan de rand van het "Parc National des Cévennes" ontspringt de Tarn op 1575 m hoogte en daalt als een bergrivier de hellingen van de Cévennes af.
Door de eeuwen heen heeft de Tarn, een heldere rivier, een enorme kloof uitgesleten in de kalksteenlagen. Dit indrukwekkend staaltje van de natuur kennen we als 'Les Causses et Les Gorges du Tarn'; een groot natuurwonder en één van Frankrijks grote bezienswaardigheden.
(Les Causses = grote kalkplateaus; Les Gorges = de kloven)
De bergengten bestaan uit kalksteen, mergel en dolomiet. Op diverse plaatsen bereiken de steile rotswanden hoogtes tot 500 m.
De kloven, 'les gorges' zijn beneden van 50 tot 300 m breed, terwijl de plateauboorden boven tussen 1200 m en 2000 m uit elkaar liggen.

 

 

Sainte-Enimie
Sainte-Enimie is het centrum van de Gorges du Tarn.
Sainte-Enimie is één van de mooiste dorpen van Frankrijk dat midden in de engten ligt. Het is gelegen op de plaats waar de canyon zijn grootste diepte bereikt (600 m).
Het dankt zijn ontstaan aan een klooster dat in de 6de eeuw werd gebouwd en zijn bekendheid aan Enimie, een Merovingische prinses die zou zijn genezen van lepra door het water uit de bron van Burle.
Aan de voet van het klooster ontwikkelde zich de kleine gemeente met erg schilderachtige, middeleeuws aandoende steegjes en liefdevol gerestaureerde huisjes.
De gemeente Sainte-Enimie bestaat uit 25 gehuchten en dorpen. Wij verblijven in Les Vignes. Dit is een gehucht met 80 à 90 inwoners.

Les Mésanges


Wij verblijven in het kamphuis 'Les Mésanges'.
Dit gebouw telt 5 verdiepingen. Het is een huis opgetrokken in zuiderse stijl, speciaal ingericht voor groepen.
De woning beschikt over slaapkamers voor 4, 5 en 6 personen met stapelbedden.
De jongens en meisjes slapen in aparte kamers.
Indien dit zonder ruzie kan, dan kunnen de kinderen de kamerverdeling vooraf zelf afspreken.
Er is voldoende modern sanitair, een uitgeruste keuken en een eet- en recreatieruimte.
Het gebouw is degelijk maar sober ingericht, zodat het groepsleven er volledig tot zijn recht kan komen.
Aan het kamphuis is een speelweide.